جوان آنلاین: بسیجیان تحصیلکرده و متخصص با بهرهمندی از دانشی که در همین مرز و بوم کسب کردهاند دست به اقدامات بزرگی میزنند و دستگاههایی را میسازند که هر کدام از آنها علاوه بر بالا بردن سرعت خدمات، هزینهها را هم به صورت چشمگیری پایین میآورند. مثل دستگاهی که مهندس ربانی ساخته است و در اختیار دندانپزشکان جهادگر گذاشته تا در زمان خدماترسانی در مناطق کم برخوردار از آن استفاده کنند؛ دستگاهی که به خاطر سیستمهای جدید و تکنولوژی که در آن استفاده شده است میتواند هزینهها را کاهش دهد.
وحید ربانی، ساکن همدان، کارشناس ارشد سختافزار کامپیوتر است که به گفته خودش بیش از هشت سال است در این رشته کار میکند.
او با بیان اینکه از چهار سال پیش به صورت تخصصی روی دستگاههای چاپگر سه بعدی تحقیق میکنم و کارم را در این زمینه توسعه دادهام، میگوید: «این تحقیق و توسعه منجر به ساخت دستگاههای چاپ سه بعدی پیشرفته با کارایی بالا شده است. حالا در حوزه ساخت قطعات مکانیکی با متریال مختلف پلیمری و فلزی و سازههای بتنی فعالیت میکنم و قصد دارم این کار را گسترش دهم.»
پیشرو در علم و فناوری
شرکت «بهینه ساخت ربانی» در سال ۱۴۰۰ تأسیس شده است و آنها به عنوان یک شرکت فناور در پارک علم و فناوری فعالیت میکنند.
«بهینه ساخت ربانی» دو سال پیاپی به عنوان شرکت برتر استانی انتخاب شده است و در حال حاضر نیز به مراکز مختلفی اعم از سپاه، کارخانجات و... خدمات ارائه میکند.
وحید ربانی به عنوان یک جهادگر و بسیجی علمی برتر انتخاب و چندی پیش از او تقدیر ویژهای شد، زیرا یکی از طلایهداران اقتصاد مقاومتی بوده و امروز در کنار کارآفرینی توانسته است گامهای مؤثری در جهت توسعه علم و دانش و فناوری بردارد.
وی میگوید: «خدمات ما چند بخش دارد؛ یکسری خدمات مرتبط با خدمات لجستیکی سپاه است، قطعاتی را که دچار مشکل میشوند میتوانیم در لحظه تولید و پروسه ساختشان را کوتاه کنیم. در حوزههای دیگر مثل هوافضا نیز فعال هستیم. علاوه بر آن برای عموم مردم هم کارهایی را در حوزه دندانپزشکی انجام میدهیم.»
ربانی میافزاید: «موفق شدیم دندانهایی را تولید کنیم که با هزینه بسیار کمتر و زمان (حدود یک بیستم) سریعتر در دسترس دندانپزشکان و مردم قرار گیرد. از طرفی دغدغه ما کسانی بودند که هزینه دندانپزشکی برایشان گزاف است و نمیتوانند از عهده آن بر آیند، به همین دلیل طرحی دادیم که دندانپزشکانی که در مناطق کم برخوردار هستند، از دستگاههای ما استفاده کنند و به این قشر خدمات ارزانتری دهند تا مشکل آنها برطرف شود.»
مسئول شرکت «بهینه ساخت ربانی» توضیح میدهد: «یکی از دغدغههایی که شرکتهای فناوری، چون ما با آن دست و پنجه نرم میکنند، حمایت نکردن مالی است. با اینکه مسئولان وعده حمایت از علم و شرکتهای فناور را میدهند، اما در عمل خلاف آن عمل میکنند، چراکه حمایتهای مالی عملاً «هیچ» است و ارائه تسهیلات بانکی هم با مشقتهای فراوان انجام میشود. ما ایرادات طی شدن پروسه دریافت تسهیلات از سوی بانکها را به سمع تعدادی از مسئولان رساندهایم، اما فایده چندانی نداشته است. با یک تحقیق و جستوجوی ساده مشخص میشود عمده بانکها طرحهایی را که مرتبط با اقتصاد مقاومتی است به درستی پیش نمیبرند و گاهی وثیقههای سنگینی را طلب میکنند که از عهده شرکتهای نو بنیاد بر نمیآید و عملاً از دریافت آن باز میمانند.
اما از طرفی دوستانمان در بسیج سازندگی در دانشگاه و در معاونت علمی ریاست جمهوری، حمایتهای ویژهای از ما داشته و دارند، آنها هر چیزی را که لازمه پیشرفت کارمان بوده است در صورت امکان در اختیارمان قرار دادهاند، اما همانطور که گفتم نیروی محرکه در هر شرکتی نیازهای مالی آن است. ما با وجود همه کم و کاستیها به خدا توکل کردیم و کارهایمان را پیش بردیم.»
ربانی با بیان اینکه باید بدانیم هر کاری اگر هدف داشته باشد حتماً به نتیجه میرسد، در مورد راههای پیشرفت کشور میگوید: «از مسئولان امر میخواهم برای موفقیت کشور هم که شده است، موضوع نظارت و حمایت مالی از شرکتها را از بانکها بگیرند و به دستگاههای خود بیاورند، چراکه وقتی پول دست بانکها باشد، آنها قدرتمند میشوند و بالتبع این قدرت، تقریباً هیچ دستگاهی نمیتواند با آنها مقابله کند.»